top of page
Veel gestelde vragen

Op deze pagina bundelen we de meest voorkomende vragen die wij via onze website of via social media ontvangen. Mocht u nog andere vragen hebben, kan u ons deze uiteraard steeds via onze contactpagina bezorgen.

  • Kan ik op de dag van de tocht nog inschrijven?

Neen! Om organisatorische redenen, zoals het tijdig toesturen van uw starterspakket, zien wij ons genoodzaakt om de inschrijvingen op 9 april 2023 af te sluiten.

  • Hoeveel hoogtemeters moeten er overwonnen worden?

Gezien de geografische ligging van ons parcours, gaat het hier om een vrij vlakke rit. Na de tocht zullen er amper 250 hoogtemeters gemaakt zijn.

Starten gebeurt in waves van 100 deelnemers met een tijdspanne van 5 minuten.

Afhankelijk van de eigen ambitie van de deelnemer wordt gevraagd het juiste startvak te kiezen. De tijdregistratie start bij het passeren van de startlijn.

Iedereen is van harte welkom! Het is uiteraard geen wedstrijd maar gezien het wel om een chronorit gaat, maakt iedereen de tocht zo zwaar als hij of zij zelf wil. Degene die er voor kiezen om een snelle tijd neer te zetten, nemen bij de gezamenlijke start natuurlijk best voorin plaats. Zij die de tijd minder belangrijk vinden, starten best wat meer achteraan in de groep.

  • Is de Bosland ATB Challenge ook geschikt voor crossfietsen of enkel voor mountainbikes?

Zoals je kan zien, hebben we in onze promofilm bewust gekozen voor zowel een mountainbike als een crossfiets. Dit om aan te tonen dat het parcours uitermate geschikt is  voor beide type van fietsen. Ook liefhebbers van de gravelbike zijn van harte welkom.

  • Zal de Bosland ATB Challenge op een afgesloten parcours gereden worden?

Neen. U zal begrijpen dat een parcours van deze lengte niet volledig afgesloten kan worden voor andere weggebruikers. Wij vragen dan ook met aandrang dat iedere deelnemer zich aan de verkeersregels houdt en dus tevens rekening houdt met andere personen die gebruik maken van de vele bospaadjes die we zullen berijden.

  • Is de Bosland ATB Challenge voor wedstrijdrijders of enkel voor recreatieve rijders?

  • Hoe verloopt de start van de Bosland ATB Challenge?

bottom of page